Frisse School De Samensprong na renovatie

Brede school De Samensprong kan na een omvangrijk renovatieproject het predicaat Frisse School dragen.
Een duurzaam schoolgebouw met een gezond binnenklimaat en een laag energieverbruik. Frisse lucht en ventilatie zijn goed voor de gezondheid van leerlingen en leraren. Goede ventilatie in schoolgebouwen helpt ook tegen verspreiding van virussen.

De Samensprong is in 2003 opgericht door De Fontein, De Klimop, Spring, ’t Kienderbenkske, de GGD en Gemeente Bergen. Woningcorporatie Destion heeft het gebouw overgenomen en voert het beheer uit. Om het brede schoolgebouw weer toekomstbestendig te maken, werd er al vanaf november 2022 gestart met de voorbereidingen.

Om het predicaat Frisse School te kunnen dragen werd het bestaande ventilatiesysteem vervangen door een WTW-installatie in ieder klaslokaal. In de nieuwe situatie wordt de verse lucht ingeblazen door middel van luchtverdeelslangen die in het lokaal onder het plafond hangen. Verder zijn alle TL-lampen vervangen voor ledlampen en zijn er drie nieuwe warmtepompen geplaatst. Omdat alle lokalen helemaal leeg moesten zijn, was dit een goed moment om ook het binnen-schilderwerk uit te laten voeren.

 
In de ruimten zijn de airsocks (textiele luchtkanalen/luchtverdeelslangen) zichtbaar voor de luchttoevoer. De ledlampen en de nieuwe frisse kleuren verf zorgen voor het geheel van de Frisse School.

           


Gebruikers bedankt voor hun geduld
Het gebouw bleef tijdens de renovatie in gebruik. Dit betekende dat de leerkrachten en leerlingen per twee lokalen tijdelijk moesten verhuizen. Daarvoor werden er aparte units bij de school geplaatst. Om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, is het grote boorwerk merendeels in de vakantieperiodes gedaan.

Precies een jaar duurde de overlast. Nu het project is afgerond, was het tijd om de leerkrachten, de kinderen en de GGD, te bedanken voor hun geduld. Destion zorgde voor hen voor een feestelijke afronding op maandag 3 juni.Na de toespraken van Germa Knuver, directeur-bestuurder van Destion en wethouder Claudia Ponjee, hadden de schoolleiding en de kinderen zelf ook nog een verrassing. Er waren mooie gedichten gemaakt die werden voorgedragen door enkele dichters/kinderen. Klik op de afbeelding hieronder voor de gedichten:Daarna was het tijd om de nieuwe gevelaankleding van alle gebruikers te onthullen.