Toegankelijkheid

Op de website van Destion is een voorleesfunctie te vinden. Met deze toepassing worden teksten op de website hardop voorgelezen. Het helpt u als u moeite heeft om een tekst online te lezen. Als de tekst voorgelezen wordt, kunt u de informatie op de website makkelijker begrijpen. Dit maakt de website toegankelijker en prettiger om te bezoeken.

Hoe werkt het?

U hoeft als gebruiker niets te downloaden. Klik simpelweg op de ‘Lees voor’ knop en het voorlezen start automatisch.
U kunt ook alleen een deel van de tekst laten voorlezen. Selecteer een stuk tekst, klik op de ‘Lees voor’ knop en het voorlezen start automatisch.
Op de tekstpagina staat in de linker bovenhoek een blauw icoon in de vorm van een luidspreker met de tekst ‘Lees voor’. Als hierop geklikt wordt activeert de voorleesfunctie. De knop ziet er zo uit:

Standaard wordt de hele pagina voorgelezen, maar u kunt ook een selectie maken met uw muiscursor. Ook kunt u kiezen uit meerdere functies, daarvoor klikt u op het pijltje linksonder in het hoekje, het menu klapt dan uit:Waarom een voorleesfunctie?

Een voorleesfunctie is er niet alleen voor blinden en/of slechtzienden. Zij hebben vaak zelf voorzieningen hiervoor. De voorleesfunctie is er met name voor mensen die grote moeite hebben met lezen. Maar ook voor mensen met een leeshandicap, zoals personen met dyslexie, ouderen of zieken van wie het gezichtsvermogen afneemt. Doordat zij niet goed in staat zijn gedrukte of geschreven informatie te gebruiken, worden ze beperkt in hun functioneren.