Huurverhoging 2024

Vóór 1 mei krijgt u een brief van Destion over de huurverhoging van 2024. Deze huurverhoging gaat in per 1 juli 2024.
De overheid heeft bepaald dat de huur vanaf 1 juli 2024 maximaal 5,8% mag stijgen.



Destion verhoogt dit jaar de huurprijzen met 4,3% en 5,8%

Naast de verhouding van de huurprijs en kwaliteit van de woning, zijn deze verhogingen een gevolg van de stijging van veel kosten die wij maken. Denk hierbij aan lonen en materialen voor onderhoud en nieuwbouw. Ook zijn we volop bezig met verduurzamen waardoor onze huurders minder energielasten hebben.

Verschil tussen de huurverhogingen
Sommige huurders krijgen op basis van wetgeving in 2023 een huurverhoging van 5,8%. Deze huurders ontvingen vanwege een laag inkomen en een huur boven € 575,03 in 2023 een eenmalige huurverlaging.
Alle overige huurders krijgen de huurverhoging van 4,3%.

De huurtoeslag is dit jaar gestegen
Wilt u weten hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen? Maak dan een proefberekening op www.toeslagen.nl/proefberekening. Komt uit de proefberekening dat u huurtoeslag krijgt? Vraag deze dan meteen aan.

Ook dit jaar sturen wij de Huurkrant met de brief mee
In deze huurkrant vindt u uitleg over de overheidsregels, hoe u bezwaar kan maken, de huurtoeslag en over de huurverlaging van 2023.

Heeft u vragen?
In onze huurverhogingsbrief vindt u de informatie die voor u geldt. Uitleg over de wetgeving van de huurverhoging vindt u ook op de website van de Huurcommissie via www.huurcommissie.nl.
Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen via 088 199 00 00 kies 3 of via financieel@destion.nl. We helpen u graag.